GASZTRO: Tárkonyos csirkeraguleves

Beütött az igazi ősz. Sokan egy tál/bögre levesre vágyunk a hűvös délutánokon, ezért vannak akik csak a közértig ugranak le egy bögrés porlevesért, pedig simán készíthetnénk sokkal egészségesebb, és finomabb leveseket egy kis időráfordítással. 



TÁRKONYOS RAGULEVES


Idő:

előkészület: 20 perc
főzés: 35 perc

Hozzávalók:

  • 30 dkg csirkemell
  • 10 dkg sárgarépa
  • 5 dkg gyökér
  • 5 dkg zöldborsó
  • 20 dkg gomba
  • napraforgó olaj
  • 1 ek. liszt
  • 0,5 dl tejföl
  • 1 cs petrezselyem
  • tárkony
  • citromlé

 

Elkészítés:

  1. A csirkemell-filét, a répát és a zöldségeket felkockázzuk.
  2. Az olajon megpirítjuk a húst és a zöldségeket, majd vízzel felengedjük, sózzuk, fűszerezzük.
  3. Hozzáadjuk a szeletelt gombát és a borsót.
  4. Készre főzzük, tálalás előtt a liszttel, tejföllel behabarjuk, petrezselyemmel, tárkonnyal megszórjuk, citromlével utóízesíthetjük.

Jó étvágyat!


 A RECEPT A NOSALTY.HU OLDALRÓL VALÓ