GASZTRO: csokis fornetti sütemény házilag

Szerintem minannyiunknak van fogalma a fornetti-s metro, vagy busz állomásokról terjengő fantasztikus sütemény illatról. Sajnos nem mindig van időnk odafutni a bódéhoz venni egy keveset, ezért mi most meosztjuk a ropogós péksütemény elkészítésének fortéját, hogy egyszerűbb legyen otthon elkészíteni.

 Elkészítés nagyon egyszerű, és nagyon finom!

Hozzávalók:

  • 1 cs. Leveles tészta (boltból)
  • Nutella, vagy mogyoró vaj ( ízlés szerint)
  • Pille/májva cukor 
Elkészítés:

  1. Fogjuk a levelestésztát. Csomagoljuk ki, majd tekerjük ki. Vágjunk négyzeteket a tésztából! (kb. 15x15cm)
  2. Egy négyzetnek kenjük meg a közepét nutellával, majd a pillecukor méretétől függően tegyünk párat a nutellára.
  3. Hajtsuk háromszögbe, majd egy villával, vagy késsel finom mozdulatokkal nyomkodjuk össze a széleket. Kenjük meg tojás fehérjével a tetejét. 
Dobjuk be a sütőbe 180 -200°C-ra. 
Sütési idő max. 20 perc

JÓ ÉTVÁGYAT!!! :-)