México durante la noche!
Gyors mexikói
(6-8fő-re)
Hozzávalók:
- 3 evőkanál napraforgóolaj
- 500 g darált marhahús
- 200 g fagyasztott hagymakocka
- 500 g konzerv hámozott, kockázott paradicsom
- 1 kis doboz kukoricakonzerv
- 250 g vörösbabkonzerv
- 2 zacskó chili con carne fűszerkeverék
- 2 kiskanál szárított petrezselyem, kakukkfű
- ízlés szerint só, bors
Mellé tortilla chips, fehér kenyér, karikára vágott piros csili dukál.
Elkészítés:
Vegyünk egy közepes lábost, és melegítsük fel az olajat. Dobjuk bele a hagymakockát. Pároljuk 3-4 percig, rakjuk bele a husit, és egy fakanál segítségével nyomkodjuk szét a forró olajon. Kavargassuk, hogy mindenhol egyenletesen megpiruljon. Ha színt kapott, szórjuk bele a fűszereket, és öntsük fel egy fél pohár vízzel (csak hogy oda ne kapjon). Megrottyantjuk, és nyakon öntjük a paradicsomkonzervvel. Letakarjuk egy fedővel, és lassú tűzön forraljuk 15 percig. Ez pont elég ahhoz, hogy a husi kellemesen megpuhuljon, és a paradicsom átvegye a fűszerek ízét. Majd beleöntjük a leszűrt kukorica- és babkonzervet. Egy nagy forralás, nem túl sokáig, nehogy a bab szétessen, kosárba a kenyér, tányérba a chips meg a csili, és jöhet a póker.
forrás
Mexikói csírkeleves
(4-6fő-re)
Hozzávalók:
- 1 fej lilahagyma
- 1 cső csemegekukorica,
- 1 piros kaliforniai paprika,
- 1 fél szál póréhagyma,
- 25 dkg csirkemellfilé,
- 1 paradicsom,
- 2 erőleves kocka,
- chili,
- 2 gerezd fokhagyma,
- víz,
- olívaolaj
Nagyon gyors kis húsleves ez: az apróra vágott lilahagymát és póréhagyma karikákat kevés olívaolajon megdinszteljük, hozzáadjuk az aprított fokhagymát és amikor megcsap minket a mennyei fokhagyma illat, beletehetjük a pici kockákra vágott csirkemellfilét. A húst fehéredésig pirítjuk magas hőfokozaton, ekkor beleszórhatjuk a többi zöldségfélét (kis kockákra aprítva), együtt pirítjuk őket pár percig, majd felöntjük vízzel az edényt és amikor az felforrt, belemorzsolunk két erőleves kockát. Ekkor kicsire vesszük a hőfokot és szépen, lassan összefőzzük a hozzávalókat mexikói csirkelevessé, amit csipet chili darabkákkal teszünk igazán tüzes mexikóivá.
Jó étvágyat kívánok!
forrás