GASZTRO: bazsalikomos-lime-os házifagyi

20fok, napsütés, terasz / erkély, és egy nagyadag házi fagyi.....
Ezek azok a tényezők, melyek hangulatossá, tavaszváróvá teszik közérzetünket. A következő két hétre, az időjárás engedélyével egy mennyei fagylalttal ajándékozunk meg titeket.

BAZSALIKOMOS, LIME-OS FAGYLALT
Hozzávalók: a hozzávalókból 4 adag jön ki
  • 30 dkg túró
  • 1dl natúr joghurt
  • 4 evőkanál cukor
  • 1 csokor friss bazsalikom
  • 1 db lime
  • 2,5 dl habtejszín
Elkészítés:
A túrót keverjük össze botmixerrel simára a joghurttal, és a cukorral. A Bazsalikom se maradjon ki belőle. reszeljük le a lime héját, majd adjuk a túrós krémhez. A tejszínt verjük fel, majd adjuk hozzá óvatosan. Hűtsük le a krémünket, majd helyezzük fagylalt gépbe.
Ha nincs fagylalt gépünk, akkor öntsük egy mély tálba, helyezzük a mélyhűtőbe, és kb. fél óránként, óránként keverjük át botmixerrel. Fogyasztás előtt 30 perccel tegyük sima jégszekrénybe!
                                                         Jó étvágyat!