GASZTRO: egy természetes töltőállomás

Mostanság nagyon felpörögtek a napok-órák, ennek következtében nagyon hamar kifáradunk. Erre a tünetre, hozunk egy gyógyírt, a banános-almás turmixot,
diós-citromos piskótával. A recept azért is fantasztikus, mert könnyű, és gyors az elkészítése!
Banános-almás turmix:
Hozzávalók:
1db banán
1db alma
1-1,5dl tej (érzésre)
Elkészítés:
A gyümölcsöket meghámozzuk, turmixoljuk, és hozzáadjuk a tejet.
Diós-Citromos süti:


Hozzávalók:
  • 200g liszt
  • 80g dió
  • 2db tojás
  • 12g sütőpor (1 zacskó)
  • 30g porcukor
  • 10g vaníliás cukor
  • 1db reszelt citrom
  • 2dl tej (érzésre)
  • kb. 0,5 dl növényi olaj

Elkészítés:
    1. a szárazhozzávalókat összekeverjük alaposan.
    2. Belemegy az olaj, tojás.
    3. keverőgéppel összekeverjük, és fokozatosan hozzáadjuk a tejet.
    4. Ledaráljuk a diót, majd megpirítjuk.
    5. A diót hozzáadjuk a tésztához, majd belereszeljük a citromot.
    6. Fogunk egy tepsit, és ráméretezzük, majd kibéleljük egy tekercs sütőpapírral. Beleöntjük a tésztát és 180 fokon megsütjük kb. fél és háromnegyed órán keresztül.
    7. Kivesszük, hagyjuk hűlni, és ez alatt elkészítjük a megadott utasítások alapján a pudingot.
    8. A sütit felkockázzuk, és leöntjük a pudinggal.
    9. Bogyós gyümölccsel tálaljuk.
Jó étvágyat!